Over de Poppenspeelster
 

Over de Poppenspeelster

 

Poppentheater Jodokus is opgericht door Joke Kooij.

Het is voortgekomen uit haar hobby poppen maken en voormalige beroep van kinderwerkster in buurtcentra . Daar gaf ze wel eens poppenkastvoorstellingen. Later werkte ze naast haar Poppentheater als pedagogisch medewerker op de buitenschoolse opvang.

De poppen en de rekwisieten worden grotendeels door haarzelf gemaakt. Ook verzint ze de verhalen en de liedjes.

Rond 1980 is ze begonnen met poppentheater voorstellingen op locatie in Amsterdam en trad op voor verschillend publiek. Zoals op een chique bruiloft ,in de Bijlmer, bij het bedrijf van Phillips en op een partijtje van een dochter van Angela Groothuizen .Ook stond ze een paar jaar met een poppenkast in de dierentuin en op braderieën in Amersfoort.

Ze volgde cursussen bij de NVP (Nederlandse vereniging van Poppenspelers )en schoolde zich o.a. in theater,schilderen en boetseren .

Om haar droom, een eigen poppentheater ,te verwezenlijken verhuisde ze in 2001 naar Amersfoort en richtte de zolder in als theater: De Poppenzolder.

Veel kinderen hebben hier al  kunnen genieten van de voorstellingen met kabouter Pip. Later kwam daar het Poezenhuis bij geïnspireerd op haar twee katten . 

Haar motivatie:

Poppentheater kan een belangrijk tegenwicht zijn van computer en tv. Het is een magisch wereldje. Kinderen bloeien op of stappen over hun verlegenheid heen. Omdat de voorstellingen interactief zijn stimuleert het hun creativiteit.

©2019. All Rights Reserved.
Powered by WordPress. Theme by Phoenix Web Solutions